Sociale verantwoordelijkheid en bescherming van het milieu

Nordeko is voortdurend op zoek naar realiseerbare stappen om maatschappelijke verantwoordelijkheid te vormen.

Ø Collectie

Ø Productielocaties

Ø Bedrijf

Ø Certificaten

Ø Ondersteuning voor sociale instellingen

Duurzame collecties

Alle producten worden duurzaam geproduceerd volgens de hoogste milieunorm. De biologische katoencollectie van duurzaam geteeld biologisch katoen biedt een breed scala aan duurzaam geproduceerde kleding.

WEEFSEL VAN DUURZAME GRONDSTOFFEN

De productie van katoen vervuilt het milieu ernstig. Een kilo katoen vereist maar liefst 20.000 liter water. Daarom worden ook duurzame alternatieven zoals Tencel®/lyocell, gerecycled polyester en biologisch katoen gebruikt. Alle weefsels die het milieu helpen beschermen.

CARE & REPAIR

Nordeko's werkkleding is ontworpen om alle uitdagingen van uw werk samen met u te trotseren. Bij Nordeko krijgt u kleding met een levenslange naad- en ritsgarantie.

Als uw werkkleding na intensief gebruik tekenen van slijtage of schade vertoont, kijken wij ernaar uit om deze te repareren. U heeft dus jaren plezier van uw kleding op een duurzame manier.

OPHALEN & RECYCLING

We bieden bedrijven verschillende manieren om het recyclen van oude (werk)kleding te vereenvoudigen. We kunnen bijvoorbeeld een verzamelcontainer opzetten waar oude kleding kan worden gestort. Natuurlijk halen we de container ook op als deze vol is.

Productielocaties

De productiebedrijven waarnaar we verwijzen zijn lid van internationale verenigingen en zijn onderworpen aan strenge criteria van certificeringsinstanties om de sociale omstandigheden te verbeteren, milieuvriendelijke producten te produceren en consumenten de best mogelijke consumentenbescherming te bieden. Nordeko hecht veel belang aan internationaal gecertificeerde productie en zorgt ervoor dat de productie en sourcing voldoen aan internationale normen voor sociale verantwoordelijkheid. Alle productiebedrijven hebben bijvoorbeeld een waterzuiveringsinstallatie.

Bedrijf

Energieverbruik verminderen

Bij Nordeko is gewaarborgd dat huishoudelijke apparaten, zoals vaatwassers, eco-programma's bevatten en een hoog niveau van energie-efficiëntie bereiken. Alle lampen moeten energiezuinig zijn. De medewerkers worden verzocht om de kamers te ventileren om geen energie te verspillen.

Verontreinigersstofreductie

Multiregionale vergaderingen worden gehouden door Nordeko via telefoon. Dit bespaart reiskosten, tijd en is goed voor het milieu. Wanneer u printerpapier koopt, moet u ervoor zorgen dat eco-printerpapier wordt gekocht, voor intern papier kunt u eenvoudig dubbelzijdig afdrukken.

Voertuigen

Nordeko is begonnen het wagenpark aan te vullen met e-mobiliteit en het in de loop van de tijd volledig te vervangen. De nodige energie wordt gewonnen uit zonnepanelen op het bedrijfsgebouw.

Energie

Bij het kiezen van de locaties hebben we ervoor gezorgd dat alternatieve energie wordt gewonnen. In de nieuwe kantoorruimte in Nederland wordt dus de volledige energiebehoefte gedekt door zonnepanelen op het dak.

Op onze locatie in Stapelfeld wordt verwarmingsenergie gedekt door stadsverwarming.

Verifieerbare certificaten

Ondersteuning voor sociale instellingen

We zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en zijn actief betrokken bij een breed scala aan educatieve en sociale projecten met een duidelijke focus op duurzaamheid..

We ondersteunen en creëren perspectieven door samen te werken met scholen en maatschappelijke instellingen en worden betrokken waar hulp echt nodig is en zinvol wordt gebruikt.